Wat is het verschil tussen laminaat en PVC vloeren?

Laminaat

Laminaat is een meerlaags kunststof vloer product samengesmolten door middel van een proces. Laminaat combineert een fotoprint van hout of steen met een duidelijke beschermende toplaag. De binnenste kern laag is meestal samengesteld uit melamine-hars en vezelplaat materiaal wat in de volksmond bekend staat als MDF.

Laminaat is sterk gegroeid in populariteit, wellicht omdat het steeds makkelijker te installeren en te onderhouden is dan de meer traditionele vloeren zoals hardhouten vloeren. Eveneens grote voordelen zijn de kosten (laminaat is aanzienlijk goedkoper dan parket) en laminaat is veel makkelijker te installeren dan een parketvloer of bijvoorbeeld een PVC vloer. Daarbij is laminaat duurzaam, hygiënisch en nagenoeg onderhoudsvrij.

opbouw-laminaat

PVC vloeren

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen en is zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

Waarom een  PVC vloer?

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft veel te bieden. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC staat erom bekend geluiddempend te werken, het vermindert dus omgeving- en contactgeluiden. PVC is tevens zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming.

PVC vloeren zijn dankzij de huidige technieken niet of nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden. Waarschijnlijk heb je al tal keren over een PVC vloer gelopen zonder dat je het in de gaten had.

Geef een reactie