Wat is het verschil tussen laminaat en PVC vloeren?

Wat is het verschil tussen laminaat en PVC vloeren?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, kom je waarschijnlijk PVC en laminaat tegen als populaire opties. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee vloertypes?

PVC-vloeren

PVC-vloeren, ofwel vinyl, zijn gemaakt van kunststof materialen. Ze zijn vaak flexibel en veerkrachtig, waardoor ze comfortabel aanvoelen om op te lopen. PVC-vloeren zijn meestal waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, inclusief imitaties van hout, tegels en steen.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren bestaan uit verschillende lagen, waaronder een harde toplaag, een fotografische laag die het uiterlijk van hout, steen of tegels nabootst, en een kern van samengeperst houtvezel. Laminaat is over het algemeen goedkoper dan PVC en is gemakkelijker te installeren met behulp van een kliksysteem. Het is echter minder waterbestendig dan PVC en kan beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan langdurige vochtigheid.

De Belangrijkste Verschillen

-Waterbestendigheid: PVC is over het algemeen waterbestendiger dan laminaat en kan in vochtige ruimtes worden gebruikt zonder beschadigd te raken.
-Gevoel: PVC voelt zachter en veerkrachtiger aan dan laminaat, wat comfortabeler kan zijn om op te lopen, vooral voor langere periodes.
-Installatie: Laminaat is vaak gemakkelijker te installeren dankzij het kliksysteem, terwijl PVC vaak wordt gelijmd of zwevend gelegd.
-Prijs: Over het algemeen is laminaat goedkoper dan PVC, maar de exacte prijs hangt af van de specifieke merken en stijlen die je kiest.

Kiezen tussen PVC en Laminaat

Bij het kiezen tussen PVC en laminaat is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de locatie van de vloer, je budget en je persoonlijke voorkeuren voor uitstraling en gevoel. Beide vloertypes hebben hun eigen voordelen en het is aan jou om te beslissen welke het beste past bij jouw behoeften en levensstijl.

Op zoek naar meer inspiratie? Klik hier om ideeën op de doen.

Volg ons ook op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes en aanbiedingen.

Geef een reactie