Welke ondervloer moet ik kiezen bij een marmoleum vloer?

Welke ondervloer moet ik kiezen bij een marmoleum vloer?
Welke ondervloer moet ik kiezen bij een marmoleum vloer?

Een Vlakke Ondervloer voor Marmoleum: Jumpax en Vloeibaar Egaliseermiddel

Voordat je Marmoleum gaat installeren, is een gladde ondergrond van cruciaal belang. Dit betekent dat je ondervloer mogelijk geƫgaliseerd moet worden voordat je verdergaat. Hier zijn de systemen die we aanbieden voor dit proces:

Jumpax Systeem voor Houten en Betonnen Ondervloeren

Het Jumpax systeem is een uitstekende keuze voor zowel houten als betonnen ondervloeren. Deze zwevende ondervloer bestaat uit een laag foam, gevolgd door twee dunne platen zelfklevend MDF. De combinatie van deze lagen zorgt voor een perfect glad oppervlak waarop je Marmoleum kunt leggen. Bovendien minimaliseert dit systeem de doortekening van naden, wat resulteert in een naadloze afwerking.

Houten Ondervloeren

Houten ondervloeren variƫren van balklagen met planken tot balklagen met plaatmateriaal. Voor de begane grond is goede ventilatie essentieel om houtrot te voorkomen. Dit vereist een kruipruimte onder de vloer met voldoende ventilatieopeningen in de gevels. Voor verdiepingsvloeren is een droge vloer meestal vanzelfsprekend.

Betonnen Ondervloeren

Betonnen ondervloeren, afgewerkt met zandcement of anhydriet, vereisen ook een zorgvuldige voorbereiding. Zandcement is vaak te ruw om direct op te plakken, terwijl anhydriet vaak vlak genoeg is om rechtstreeks Marmoleum op te installeren na het aanbrengen van een primer en eventueel schuren.

Egalisatie

Indien nodig kan egaliseren worden uitgevoerd met een vloeibaar egalisatiemiddel of het Jumpax systeem. Een dunne laag van ca. 3mm maakt de vloer gladder, terwijl een dikkere laag vanaf ca. 4mm ook lichte golvingen kan corrigeren.

Marmoleum Click

Marmoleum Click is een laminaat product dat marmoleum, HDF en kurk combineert. Dit product kan op vrijwel elke ondergrond worden gelegd, met een regulier PE folie onder de panelen voor optimale resultaten.

Geluidsisolatie

Het Jumpax systeem biedt niet alleen een vlakke basis, maar ook geluidsisolatie. In combinatie met Marmoleum en Forbo foam voldoet deze constructie aan geluidsnormen en reglementen van appartementencomplexen.

Vloerverwarming

Verschillende vloerverwarmingssystemen zijn mogelijk bij een geĆ«galiseerde vloer, inclusief leidingen van een cv-installatie. Het is echter essentieel dat deze leidingen goed geĆÆsoleerd zijn en diep genoeg liggen om het vloeroppervlak niet te oververhitten.

Op zoek naar meer inspiratie? Klik hier om ideeƫn op de doen.

Volg ons ook op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes en aanbiedingen.

Geef een reactie